Nieuws

 

CONCERTEN TOT MIDDEN DECEMBER GEANNULEERD

27 oktober 2020

Volgend op de maatregelen die het overlegcomité vrijdag communiceerde, zijn we genoodzaakt om alle concerten tot en met 16 december 2020 af te gelasten. Concreet gaat het over de twee concertreeksen rond Beethoven in Mechelen en Brussel – 2 concerten met klarinettist Roeland Hendrikx en de Beethoven Integrale met pianist Liebrecht Vanbeckevoort – alsook een reeks met Noorse violiste Mari Samuelsen in Leuven en Hasselt.

Het is voor de organisatie, in de voorgeschreven context, niet langer mogelijk om concerten te organiseren. De sterk gereduceerde zaalcapaciteit en veiligheidsvoorschriften laten dit ons vandaag niet toe. Niet alleen is het risico op besmetting te hoog, ook wensen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op te nemen. Dit niet in het minst voor de sector in het algemeen maar ook voor onze musici en u als publiek in het bijzonder.

Hoewel dit voor CASCO Phil een drastische en moeilijke beslissing is, begrijpt en onderschrijft het orkest de genomen maatregelen: alleen door een gezamenlijke inspanning kunnen we de impact van dit virus beperken.

Over de terugbetalingsmodaliteiten van de reeds gekochte tickets wordt u telkens door de betrokken partners ingelicht.
Uiteraard blijven we ter beschikking mochten er vragen zijn.

We hopen elkaar voor onze kerst- en nieuwjaarsconcerten gezond en wel terug te zien en dragen u alvast een warm hart toe.

Stay safe!

Happy Beethoven!

6 oktober 2020

Het nieuwe seizoen in thuisstad Mechelen is officieel gestart en Casco Phil is bijzonder fier u er twee topproducties voor te stellen. Op 30 oktober brengen we Beethoven Revisited met klarinettist Roeland Hendrikx. En op 16 december, dag op dag Beethovens 250e verjaardag, is Happy birthday Beethoven! aan de beurt. Het Emperor pianoconcerto wordt meesterlijk vertolkt door topsolist Liebrecht Vanbeckevoort, onder artistieke directie van chefdirigent Benjamin Haemhouts.

Ook in het Brusselse Conservatorium vieren we Beethovens verjaardag. U kan er tijdens Beethoven Complete drie dagen lang in december getuige zijn van de integrale uitvoering van diens pianoconcerti door Liebrecht Vanbeckevoort. Maar eerst, op 13 november, krijgt u nog eens de kans om te genieten van Beethoven Revisited op Brusselse bodem.

De Noorse topvioliste Mari Samuelsen is u ongetwijfeld bekend. We begeleiden haar in Leuven en Hasselt met slechts één doel voor ogen: u telkens weer een magische novemberavond bezorgen. Graag tot dan!

 

Concerten Mechelen geannuleerd

28 juli 2020

U heeft ongetwijfeld gemerkt dat onze evenementen in Mechelen werden geannuleerd wegens de verstrengde maatregelen rond het coronavirus. We nemen deze beslissing met spijt in het hart. We waren helemaal voorbereid om u een prachtige muzikale belevenis te bezorgen in ideale en veilige omstandigheden. Van zodra mogelijk pikken we de draad weer op en plannen we deze concerten opnieuw in. Hou dus zeker de activiteitenkalender van uw favoriete kamerorkest in de gaten.

Draag zorg voor uzelf en voor elkaar! Hopelijk tot binnenkort! Casco Phil

Casco Phil is hiring! Violin & Viola

1 juli 2020

If you are a fine musician, open-minded and motivated, don’t wait and candidate!
So If you feel CASCO, send your resume to assist@cascophil.be!
Closing date: August 10th
Auditions: August 25th: Violin / August 26th: Viola at CC Mechelen!
(Candidates who were selected during the last audition will receive an email)

CascoPhil stelt nieuw seizoen voor!

25 juni 2020

We worden in deze uitdagende tijden gestimuleerd divers te zijn in onze gedaantes. Nooit eerder werden we op zo een korte tijd experts in social distancing en hygiënevoorschriften, preteachen en thuiswerken, fanatiek sporten of in de kunst van het koken. CASCO Phil blijft niet onberoerd voor deze maatschappelijke veranderingen en zet vol in op diversiteit.

Daarom stellen we graag ons volgend seizoen voor onder de noemer
‘Because we are versatile’.

Meer dan ooit nemen we als ondernemend orkest een vrije vorm aan. Dit voelt voor CASCO Phil natuurlijk aan omdat we net die flexibiliteit altijd hoog in het vaandel dragen. We transformeren per project, passen ons aan verschillende settings aan, zonder daarbij onze eigen identiteit te verliezen. Ga met CASCO Phil mee op weg en bewandel kleurrijke paden waar (inter)nationale topartiesten zoals Mari Samuelsen, Stella Chen en Sylvia Huang, Roeland Hendrickx en Liebrecht Vanbeckevoort, of nog, Isolde Lasoen, ons vervoegen. We presenteren u het nieuwe seizoen met een reeks interessante video’s van onze partners in crime.

CASCO Phil in Coronatijden roept op tot steun

25 maart 2020

Coronavirus: Zowel onze reeks ‘CASCO Phil speelt Beethoven IX’ (2/5/2020 in de Sint-Romboutskathedraal te Mechelen, 3/5/2020 in de Antwerpse Handelsbeurs, 8/5/2020 in De Doelen Rotterdam), als de concerten met de Vijfde Symfonie van Beethoven (10/5/2020 in het Kursaal Oostende & 15/5/2020 in de Singel) worden geannuleerd. Op dit ogenblik zijn we binnen het hele CASCO Phil-team intens bezig met het zoeken naar nieuwe concertdata. Van zodra we hier meer nieuws over hebben, wordt u hierover via deze weg en onze social media geïnformeerd. Reeds gekochte tickets blijven geldig. Indien gewenst kunnen deze wel op vraag terugbetaald worden.

U kent CASCO Phil als een niet betoelaagd, ondernemend orkest. Daarom blijven we niet bij de pakken zitten en willen we de nefaste financiële gevolgen van deze crisis het hoofd bieden met een aantal initiatieven die in de loop van de volgende weken zullen worden uitgewerkt. Ook u kunt uw steentje bijdragen.

Wij hebben op ieders maat verschillende steunpakketten uitgewerkt. Als eerste nodigen we u vriendelijk uit om uw ‘Friend’-bijdrage te hernieuwen voor dit jaar indien dit nog niet gebeurde. Bent u al ‘Friend, dan weerhoudt niets u om een extra vrije bijdrage te leveren.

Overzicht

Friend: € 50
Good Friend: € 100
Best Friend: € 225
Close Friend: € 750
Ultimate Friend: € 1.500
Extra vrije bijdrage met vermelding ‘CORONA’

U kan uw donaties overmaken op het rekeningnummer BE70 1325 2526 3125 van CASCO Phil vzw, met de vermelding ‘Formule naar keuze’ en/of ‘CORONA’.

We hopen van harte dat we elkaar binnenkort opnieuw mogen ontmoeten op onze concerten in Mechelen of elders. We wensen u allen een veilige omgeving toe, met veel zorg en medeleven voor onze medemens. We danken u bij voorbaat voor uw steun.

#Stayinside #Staysafe

POSTPONED: Audition Violin & Viola

14 maart 2020

As a result of the Corona epidemic, the audition will be postponed.
We will keep you informed about a new date.

Violin (1st and 2nd) & Viola (tutti and principal)

If you are fine musician, open-minded and motivated, don’t wait and candidate!
We don’t do what most do and do what most don’t.
So If you feel CASCO, send your resume to assist@cascophil.be!
Closing date: March 2nd
Auditions: March 15th, Conservatorium Brussels

We zoeken een nieuwe collega!

20 februari 2020

CASCO Phil is op zoek naar een nieuwe Orkestregisseur (m/v/x). 

Als Orkestregisseur beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden, ben je flexibel en stressbestendig. Je hebt een stevige persoonlijkheid die zowel zelfstandig is als goed in team kan werken. Iemand die representatief is, weet van aanpakken, prioriteiten kan stellen én overzicht houdt, organisatorisch sterk is, en rust uitstraalt.

We zoeken een professional met notie van of bij voorkeur werkervaring in de orkestenwereld. Het betreft een functie met onregelmatige werktijden waarbij vaak ‘s avonds en in het weekend gewerkt wordt. Een uitstekende kennis van het Nederlands en het Engels, zowel gesproken als geschreven, zijn vereist. Je bent in het bezit van een rijbewijs B. Je werkt nauw samen met de productiemanager die je op een correcte manier aanstuurt.

Aanbod

Freelance overeenkomst
Open werksfeer met ruimte voor initiatief
Dynamische, flexibele, diverse en culturele omgeving met fijne collega’s

Functieomschrijving
In voorbereiding op de concerten:

• Nauw contact met production manager
• Opstellen van technische fiches
• Contact met de speelplekken en leveranciers
• Locatiebezoeken
• Voorbereiden partituren
• Regelen en begeleiden van transporten (instrumenten, busvervoer muzikanten,…) – in overleg met Production manager.
• Logistieke en technische voorbereiding repetities en concerten

Tijdens repetities en concerten:
• Opstellen orkest
• Voorzien + organiseren catering
• Eerste aanspreekpunt voor zowel dirigent, muzikanten, solisten, presentator,…
• Bij concerten: eerste aanspreekpunt technische ploeg ter plaatse/eventueel organisator
• Regie concerten

Administratie:
• Opvolging administratie muzikanten in overleg met financieel verantwoordelijke

Hoe solliciteren?

Stuur je CV en motivatiebrief naar assist@cascophil.be

Reageren voor: 13/03/2020

Win een huiskamerconcert!

14 oktober 2019

Altijd al een keer CASCO Phil in je huiskamer willen hebben? Grijp dan nu je kans!
Bestel je tickets voor het nieuwsjaarsconcert voor 1 november en maak kans op een uniek concert bij jou in de woonkamer.
Mail je bewijs van aankoop naar lieselotte.bijnens@cascophil.be en wie weet kom jij 2 november als winnaar uit de bus.

Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Unieke concertlocatie

30 september 2019

Stad Mechelen investeerde 150.000 euro om de Sint-Pieter-en Paulkerk optimaal uit te rusten als unieke concertlocatie. De prachtige historische kerk heeft een capaciteit van 300 personen en is in het bezit van de meest moderne en technische noden.

Op zaterdag 4 januari kan u tijdens het nieuwjaarsconcert het resultaat met eigen ogen (en oren) komen bewonderen.

➡️ Tickets: https://bit.ly/2osNkaJ ⬅️